מגמות בעיצוב דלתות

רבות דובר על חשיבות הדלת בחלוקה של החללים בבית, באטימותה ועמידותה בפני פורצים אולם מה לגבי האסטטיות וחשיבותה של הדלת כפריט משלים לעיצוב הבית? ומהן המגמות החדשות בעיצוב דלתות לבית?
העולם מנסה לעבור למוצרים "ירוקים" וגם בתחום הדלתות התופעה ניכרת, שכן תהליך בניית הדלתות הוא כזה השם דגש על אטימותה של הדלת כך שתשמור על בידוד מרבי ותסייע בהורדת הוצאות הנדרשות לחימום הבית בחורף ולקירורו בקיץ. גם בניית הדלת עצמה הופכת לירוקה ויותר ויותר מושם דגש על בחירה בחומרים שהם ידידותיים יותר לסביבה במידת המתאפשרת.
אחד הפרמטרים הנוספים עליהם ניתן הדגש בעיצוב דלתות הוא שהן תהיינה יפות אך בו זמנית בעלות עמידות גבוהה עם בידוד אקוסטי מרבי. לצורך כך עיצוב הדלתות משלב חומרים שונים כמו עץ ואלומיניום המאפשרים פיתוח של דלתות מתקדמות יותר.
בשנים האחרונות היו דלתות המשולבות נחלתם של בתים פרטיים בלבד אולם כיום ניתן לראות מגמת שינויי ודלתות אלו בשימוש גם בבתי מגורים משותפים.
מאפיין נוסף בעיצוב דלתות דווקא מגיע מתחום העיצוב והאסטטיקה והרצון ליצור דלתות שהן ייחודיות ובהתאמה אישית. באופן כזה אין מחויבות למפתח כניסה סטנדרטי והלקוח יכול לקבל את גודל הדלת הרצויה לו. בתהליך עיצוב של דלת אישית ניתן לגוון בעיצוב הדלת ולשלב אלמנטים בנפחות ובזכוכית בצורה ייחודית ע"פ דרישה. פיתוחים שונים בחומרים ובשיטות הצביעה מאפשרות עיצוב של דלתות במגוון צבעים רב ובהתאמה אישית. גם שילוב הידיות בדלת מתבצע בהתאמה ובעבודת פירזול אישית. בסיום העבודה אף דלת לא נראית דומה לקודמתה ובעלי הבית יכולים ליצור דלתות ייחודיות שאין שני להן.
גם כאשר מדובר על דלתות פנים הגישה שונה וכיום מסתכלים על דלתות פנים לא רק כפריט משלים לעיצוב והאווירה בבית אלא דווקא כפריט בעל משמעות עיצובית בולטת המוביל את הקו האסטטי בבית ומהווה חלק בלתי נפרד מטון העיצוב של הבית.
ההסתכלות והגישה השונה ביחס לדלתות הביאה לפיתוח של מגוון אפשרויות שונות הבולטת בהם היא פיתוח דלתות קו אפס המשתלבות בקו אחד ישר עם הקיר ומהוות המשך ישיר וטבעי של הקיר. באופן זה ניתן ליצור דלתות שינם בולטות או נראות או לחלופין דלתות נראות אך מתמזגות כחלק בלתי נפרד מעיצוב כולל של הקיר בין עם מדובר על קיר חיצוני של דלת כניסה או בקירות פנימיים כשמדובר על דלתות פנים.