דלתות עץ
דלתות עץ שימושיות מאז שחר ההיסטוריה והיא הדלת המסורתית שהיתה מקובלת עד לפני מספר עשורים. הפופולאריות של דלת עץ נבעה מהזמינות של חומר הגלם והקלות היחסית שבעיבודו. לא היה צורך בתהליך ארוך ומיגע במיוחד בחיפוש אחר מחצבים המכילים מתכות ובתהליך ארוך ומסורבל בהפרדת המתכת ואח"כ בעיבוד שלה וכו'. מה גם שהטכנולוגיות לייצור דלת פלדה או ברזל לא היו בנמצא כך שהתהליכים היו מורכבים מאד. בשל כך הברירה הטבעית היתה דלת עץ. במתכת השתמשו לייצור צירי הדלת, בריח הדלת המפתח וכדומה.
כבר אז היתה מודעות לאסטטיקה ועיצוב וכמובן שהמודעות הזאת לא פסחה גם על דלת הכניסה. אצל העשירים דלתות כניסה מעץ עוצבו בידי אמן אשר טרח לגלף ולפסל בעץ את יצירותיו ובכך להטביע את חותמו על הכניסה לבית.
כחלק מהצורך לחזק את הדלת ולחבר לה צירים ידיות ומנעול שלבו בדלת פרזולים מעוצבים כדוגמת צירים הנמתחים לרוחב הדלת, מסמרים עם ראש רחב אשר הדגישו את צורת הדלת ואת עיצובה, נוקש נפחות כבד אשר תאם את אופי הדלת.
דוגמאות של דלתות פלדה בשילוב עץ או דמוי עץ י יתרונות של דלת פלדה עם יופי של דלת עץ – לדוגמאות נוספות לחץ על הדלתות
בימינו דלת כניסה מעץ בדרך כלל משמשת כדלת פנים. דלתות פנים נועדו להפרדה בין חללים בלבד ואי לכך אין צורך גם בימינו בדלת ביטחון. לכן דלתות עץ אלו מיוצרות בעיקר ע"י 2 לוחות דיקט שמוצמדים על מסגרת מעץ מלא ולעיתים הן בעלות מילוי עץ באחוזים שונים.
עד לפני מספר שנים לא היה הבדל גדול בין דלת פנים לדלת חוץ שכן תחושת הבטחון היתה גבוהה ולא היה צורך בדלת חזקה יותר.
החסרון המרכזי בדלת כניסה מעץ הוא התחזוקה השוטפת. דלת כניסה מעץ מחייבת צביעה אחת למספר שנים בהתאם לחשיפה שלה לשמש ולעיתים היא נפגמת בשל מכות שהיא מקבלת מכל מיני מוצרים גדולים שמכניסים הביתה או מסתם מעשה קונדס של ילדים חמודים.
עם התערערות תחושת הביטחון הלכה דלת הכניסה ונעשתה דלת בטחון אשר יוצרה בשיטות שונות ומחומרים שונים עד לפיתוח של דלת הפלדה שכבש את רוב הבתים בארץ.